31 Mar.
2016

Fiecare an este diferit de cel precedent

albine

Stim ca albinele culeg nectar din flori pe care-l proceseaza, rezultand mierea.In Romania florile incep sa infloreasca din martie pana la sfarsitul lui august.Ideea pe care v-o impartasesc este urmatoarea-florile nu infloresc in acelasi an, la aceeeasi data….adica….daca salcamul infloreste in anul acesta pe 3-4 mai,la anul infloreste pe data de 15-20 mai.Toate aceste decalaje provin in general de la vremea buna sau rea,cat a plouat,ce iarna am avut anul precedent…s.a.Sunt anumite flori care anul acesta secreta nectar dar anul viitor nu ofera un gram de nectar.De aceea ,apicultorii care nu vand mierea decat direct la client, in fiecare an are o combinatie de sortimente de miere care este unic, nerepetabil in ceilalti ani.De exemplu:anul trecut am avut miere de rapita cu acea floare minunata- laurda….anul acesta laurda nu a secretat nectar,dar in schimb paducelul a inflorit cu 3 saptamani mai repede ..concluzie:anul acesta am miere de rapita cu paducel…o combinatie excelenta si exploziva..de ce?

Mierea de rapiţă, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten . Acest sortiment este un remediu eficient în bolile renale, de stomac, cardiace, respiratorii şi în osteoporoză. De asemenea, poate fi folosită profilactic, prevenind afecţiunile hepatice, pancreatice şi splenice. Mai mult, graţie proprietăţilor sale antibacteriene, această miere distruge bacterii precum streptococul, stafilococul sau helicobacter pylori.

Mierea de paducel(sau de gherghinar) este mai denumita si laptele batranilor.Paducelul este un arbust care creste spontan pe dealuri,cu flori mici ,albe si este foarte bun in afectiunile cardiac.Paducelul este una dintre plantele folosite inca din Antichitate ca remediu eficient in diferite afectiuni. Romanii si grecii il utilizau in tratarea bolilor de inima, ficat si contra insomniei. In medicina chinezeasca, fructele de paducel erau intrebuintate in tratamentul multor dezechilibre energetice. In acelasi timp, paducelul era considerat un simbol al sperantei si rodniciei.Mierea de paducel este de culoare deschisa si este recomandata pentru cei care au stres la locul de munca, au dieta neregulata,au ameteli, insomnie, afectiuni cardio vasculare,au dureri reumatice, artrita,afectiuni cronice la nivelul stomacului si intestinelor, tulburari de digestie,sufera de tensiune arteriala HTA,se simt obositi, sufera de neurastenie.

Combinatia dintre cele doua sortimente este intr-adevar una exceptionala.Nu-I asa ca avem nevoie de ceva sa ne trezeasca din astenia de primavara si sa ne revigoreze corpul ?